Örebro

Grov misshandel på skola

En 14-årig elev på Engelska skolan i Örebro skallskadades tidigare i veckan efter ett bråk med en annan elev på skolan.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och ska under fredagen förhöra lärare på skolan.

Det kom in två olika polisanmälningar efter bråket på Engelska skolan i Örebro i tisdags. Den ena anmälan gjordes av skolan.

Enligt polisen fanns det lite olika uppgifter i anmälningarna, bland annat om var bråket ägde rum. Enligt den ena började det i en matkö, enligt den andra på en annan plats.

Det var enligt polisen inget större bråk, men olyckliga omständigheter gjorde att skadorna ändå blev väldigt allvarliga för den yngre eleven, 14-åringen. Det är därför polisutredningen inledningsvis rubriceras som grov misshandel.

Om det kommer att ändras är fortfarande inte klart. Att det är en så allvarlig rubricering beror på att det finns ett så kallat orsaks-sammanhang. Det betyder att fallet och skadan hängde ihop med bråket, och att det troligen inte hänt om de två eleverna inte kommit ihop sig.

Andra elever på skolan, som blev vittne till händelsen, har förhörts av polisen. I dag fredag kommer polisen att fortsätta förhören, men då med lärare på skolan.

De båda eleverna har ännu inte gett sina versioner. Det ska ske så fort det är möjligt, säger Torbjörn Carlson, polisens informationschef i Örebro.

Carina Galanou
carina.galanou@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".