Örebro

Vd glad över tomtaffären vid Svampen

Det är bra att Örebro kommun tagit över marken vid Svampenterminalen. Det tycker Tommy Jonsson, som är vd för TM terminal, som driver verksamheten där. Men han är kritisk till att det tagit så lång tid innan beslutet kom.

- Jämt när det är myndigheter med så går det trögt. Det måste vara snabbt och flexibelt för att kommunen ska locka logistikföretag som kan ge arbetstillfällen.

Sveriges Radio Örebro berättade på onsdagen om en omtvistad affär där den politiska majoriteten bytt till sig tomten där svampenterminalen på Norr i Örebro ligger.

Affären är politiskt infekterad och majoriteten och oppositionen träter om vem som är ansvarig för att kommunen nu gjort ett tomtbyte som enligt en tjänstemannauträkning som Sveriges Radio Örebro tagit del av medför ett förlorat markvärde på 50 miljoner kronor för kommunen.

Men att affären nu äntligen är det kom alltså för en lättnad för Tommy Jonsson.

- För vår del så är det väldigt positivt. Och detsamma gäller för övriga näringslivet i Örebro. Det blir ett stabilt ägande med kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista