Kritik mot stängt stadsbibliotek i Örebro

De litterära sällskapen i Örebro reagerar mot att Stadsbiblioteket varit stängt hela sommaren och kommer att vara stängt till efter folkomröstningen om EMU den 14 september.
Helge Hagberg, ordförande för sällskapet Harald Forss Gille säger att nu inför folkomröstningen behöver medborgarna en massa information, och då är det allvarligt att inte biblioteket finns med som en viktig del. I ett brev till Kultur och Medborgarnämnden i Örebro kommun uttrycker de litterära sällskapen också en oro för att biblioteket inte kommer att bli en egen del nu när det byggs ihop med Conventum och Cityakademien. Kultur och Medborgarnämndens ordförande Johnny Andersson säger i en kommentar att Stadsbiblioteket i Örebro kommer att återinvigas i början av oktober, och bibliotekets självständighet kommer inte att påverkas av Conventum och Cityakademien. Johnny Andersson tycker att farhågorna är överdrivna. Han menar att det snarare blir en fördel för Stadsbiblioteket att ha grannar som Cityakademien. Då kommer antalet besökare öka, menar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".