KRIS i Örebro i ekonomisk kris

Föreningen KRIS i Örebro (Kriminellas revansch i samhället) har problem med ekonomin. Föreningen riskerar att gå under om något år om inte Örebro kommun höjer sitt föreningsbidrag.
Enlig ordförande Lasse Liljegren har föreningen jättemycket att göra. Behovet är stort men ekonomin räcker inte till. -Förenigen har ju kommit ur ett behov, säger Lasse Liljegren, som menar att kommunen tänker kortsiktigt. -Man ser inte vilken samhällsekonomisk vinst det är att låta oss fortsätta. Tyvärr är det kronor och ören som gäller för politiker och tjänstemän, det är där man ser vinsten. -Visst det kostar att driva en sån här verksamhet men vinsten är tusenfallt, men då pratar vi inte om den mänskliga vinsten. -Hur många barn är det inte som kan få tillbaka sina föräldrar t ex, säger Lasse Liljegren. KRIS har vuxit sig så stora att pengarna inte räcker till, och ordförande Lasse Liljegren säger att föreningen inte ens kommer att överleva nästa år, om inte kommunen kan gå in med mer pengar. Kommunen å sin sida, som idag bidrar med knappt 400 000 kronor per år, vill helst skära ned på bidraget. KRIS är en förening som genom daglig verksamhet och kurser, samt besök på skolor och kriminalanstalter, försöker fånga upp kriminella som vill ha hjälp att hitta en väg tillbaka in i hederlighet och drogfrihet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".