Örebro

Platser kvar på universitetet

Trots att rekordmånga sökt till universitet och högskolor i höst så finns det platser kvar vid Örebro Universitet. Det visar en sammanställning som Högskoleverket gjort.

En majoritet av lärosätena fyller sina platser och dom sex utbildningsorter som tilldelats fler platser för att öppna för studier för de som blivit varslade har alla fyllt sina platser.

Men samtidigt som Örebro Universitet har en del platser kvar att erbjuda så kommer antalet studenter ändå öka kraftigt till hösten. Enligt rektor Jens Schollin handlar det om en ökning med mer än tio procent och han säger att det är oerhört glädjande att så många valt Örebro för sina studier.
Även i övriga landet kommer antalet studenter till hösten öka kraftigt. Enligt Högskoleverket handlar det om cirka fem procent fler studerande. Det innebär att 288.000 personer kommer att studera heltid vid universitet och högskolor till hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista