Örebro

Nya turer kring Obol

Häktningen av örebroaren Jan Saradlic, en av de två huvudmännen i Obol-affären, har hävts. Att häktningen hävdes skedde på begäran av konkursförvaltaren Einar Wanhainen. Det var i förra veckan som Jan Saradlic och hans affärspartner Bo Johansson häktades av Örebro tingsrätt för att de inte medverkat i konkursutredningen.

Men nu har det skett en förändring, menar konkursförvaltare Einar Wanhainen. Han har träffat Jan Saradlic och fler möten med företrädaren för Obol är inplanerade, enligt konkursförvaltaren.

Örebroaren Jan Saradlic och hans kollega Bo Johansson, kan ha gjort sig skyldiga till trolöshetsbrott och brott mot bokföringslagen, sade Einar Wanhainen i samband med häktningen.
Ingen av dom två huvudmännen var närvarande vid häktningsförhandlingarna mot dem vid tingsrätten. Förhandlingar som hölls i Örebro förra veckan.

Det var för ett och och ett halvt år sen som Sveriges Radio avslöjade att Obol saknade tillstånd att bedriva fondverksamhet samtidigt som företaget försökte locka till sig pensionspengar från bland andra idrottstjärnor.
Häktningen mot Bo Johansson kvarstår dock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista