Äldre och barn i samma matsal

Ensamma karlskogapensionärer som har långt till närmaste servicehus ska kunna ta sig till en skolmatsal i området för att äta lunch. Det är ett förslag som nu diskuteras på allvar i Karlskogas kommunstyrelse. Bakom förslaget står Lars Erik Jonsson (KD)

–Jag tror att man känner mer glädje att få vara i en sån miljö och inte bara vara tillsammans med en generation, säger kristdemokraten Lars Erik Jonsson

Bryt invanda mönster och bjud in de äldre till skolmatasalarna, det är kristdemokraten Lars Erik Jonsson vision om förbättrade äldremåltider. Hans idé kommer i kristider samtidigt som servicen för de äldre försämrats, men han säger att han inte vill göra det här för att spara pengar.  

Lars Erik Jonsson har fått sin idé från lyckade försök i andra kommuner, som till exempel Ludvika, men han har också sneglat på en lösning på hemmaplan i Karlskoga.

Frågan om skolmatsalarna ska kunna användas av de äldre ska under nästa vecka upp i kommunstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista