Hotade tonårstjejer för sexbilder

Åtal har nu väckts mot den man i 30-årsåldern som misstänks för att ha tvingat mängder med tonårstjejer till sexuella handlingar framför datorns webb-kamera. Mannen har bland andra haft kontakt med två tjejer från Örebro.

Mannen åtalades vid Uppsala tingsrätt och han är misstänkt för att ha hotat tjejerna och deras familjer till livet. Hot som fått tjejerna att göra det han ville.

Åklagaren anser sig ha väldigt bra bevisning och kommer att yrka ett långt fängelsestraff.

Enligt åklagaren har mannen spelat in alla sekvenser där flickorna poserat och utfört sexuella tjänster. Han har sparat scenerna som filmer på sin dator.

- Men vi har inga belägg för att mannen spridit filmerna vidare, säger åklagaren.

Det han i dag åtaldes för har bedömts som ett av Sveriges mest omfattande fall av sexuellt ofredande, där mer än 60 tonårstjejer via webb-kamera och via chatt på nätet tvingats att utföra sexuella handlingar, och mannen ska ha haft ingående kunskap om tjejernas anhöriga för att kunna hota dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista