Holländare lösning på bostadskris

Outhyrda lägenheter kan bli seniorboende om nya vd:n för Hällefors kommunala bostadsbolag får bestämma. Något som i förlängningen kan locka Holländare till kommunen.

- Vi vet ju att det bor väldigt många äldre kvar ute på gårdara. De är attraktiva för inte bara svenskar utan även Holländere, säger Jan Larsson, nytillträdd vd för Hällefors Bostads AB.

Ett tidigare turbulent styre i Hällefors Bostads AB, gör att den nytillträdde vd:n Jan Larsson har höga förväntningar på sig.

Han vill undersöka om det går att omvandla något kvarter till ett attraktivt seniorboende som skulle locka unga pensionärer in till samhället. Vilket skulle lösgöra gårdar som skulle kunna saluföras i Holland - ett sätt att få fler kommuninvånare.

Uppdraget styrelsen givit Jan Larsson är att stabilisera och utveckla Hällefors Bostads AB, och vända den negativa trenden med outhyrda lägenheter. Bostadsbolaget ska han sköta på 25 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista