Drygt 30 SJ-anställda i Hallsberg varslas

SJ varslade på tisdagen drygt 30 anställda i Hallsberg om uppsägning. De som drabbas är framför allt tågmästare och tågvärdar.
Totalt är det 700 SJ-anställda på olika håll i landet som ska sägas upp för att få SJ:s usla ekonomi att förbättras. Fackförbundet SEKO är mycket kritiskt efter dagens besked. Det som upprör facket är att antalet tågvärdar och tågmästare på tågen ska minskas. -Vi tror oss veta att med de här kraftiga neddragningarna kommer vi inte klara av att köra tågen med den service våra kunder har rätt att kräva, säger Per Lundström ordförande för SEKO:s sektion för ombordpersonal i Hallsberg. Men samtidigt som drygt 30 anställda sägs upp i Hallsberg ska antalet tjänster i både Eskilstuna och Västerås öka med drygt 10 personer på vardera stället och Mats Wilhelmsson säger att dom som varslas kommer att erbjudas jobb där istället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".