Storvarsel i Karlskoga

Saab Bofors Dynamics i Karlskoga varslar 148 personer om uppsägning. Totalt är det 370 tjänster som ska bort på fyra orter i Sverige. Anledningen är att Saab Bofors Dynamics ska omorganiseras. Enbart tjänstemän berörs av varslet.

I Karlskoga berörs 148, i Eskilstuna 84, i Linköping 115 och i Göteborg 23 anställda.
Kostnaderna för neddragningen beräknas av företaget till 200 miljoner kronor.

"Saab genomför en översyn av samtliga verksamheter och ytterligare varsel kan inte uteslutas", skriver ledningen i ett pressmeddelande.

Karlskogas socialdemokratiska kommunalråd Niina Laitila ser allvarligt på det varsel som Saab Bofors Dynamics lade idag.

148 tjänstemän varslas om uppsägning på företaget i Karlskoga och Niina Laitila befarar att många kommer att lämna kommunen.

- Självklart är det ett hårt slag mot Karlskoga när det drabbar så pass många. Det här drabbar nu tjänstemän, människor med ganska så hög kompetens. Risken är då stor att vi tappar de här människorna som invånare i Karlskoga, säger Niina Laitila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista