Avgifterna ökar mest i Ljusnarsberg

Ljusnarsbergsborna har fått de högsta höjningarna i länet av sina el, värme och vattenavgifter det senaste året. Det visar en undersökning som HSB, Riksbyggen, SABO, Sveriges fastighetsägare och Hyresgästföreningen gör tillsammans.
Kostnaderna för el, värme, vatten och sophämtning i länet har ökat mest i Ljusnarsbergs kommun det senaste året. I Ljusnarsberg har kostnaderna ökat med knappt 1900 kronor senaste året för en genomsnitslägenhet på 70 kvadratmeter. Minst har taxorna ökat i Nora och Karlskoga med runt 800 kronor. Om man i stället tittar på vart kostnaderna för el och kommunala taxor är störst så är det Askersund som innehar den föga smickrande förstaplatsen i höga avgifter. Nästan 18 000 kronor om år kostar avgifterna i Asdkersund. Det kan jämföras med Örebro där avgifterna är under 15 000 per år för en jämförbar lägenhet. Örebros låga avgifter beror bland annat på att Örebro har bland de lägsta avgifterna i landet på för vatten och avlopp. I genomsnitt har kostnaderna för elen, fjärrvärmen, vattnet och soporna ökat med runt 10 procent senaste året enligt undersökningen och det är naturligtvis de höjda elkostnaderna den största orsaken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".