Misstänkta utpressare inför rätta

I dag onsdag inleds rättegången mot sex personer med kopplingar till mc-gänget Bandidos. De är misstänkta för utpressning, försök till utpressning, grov misshandel och vapenbrott. Rättegången vid Örebro tingsrätt är planerad att pågå i fyra dagar och avslutas den 17 juni.

Det var den 21 mars i år som tre personer med kopplingar till den organiserade mc-brottsligheten enligt åtalet ska ha misshandlat en person i en lokal på Holmen i Örebro och samtidigt krävt att personen skulle betala 100 000 kronor till dem inom tio dagar.
En vecka senare, den 30 mars, ska ett nytt utpressningsförsök ha ägt rum i en lokal på Aspholmen i Örebro, även där var det tre personer med kopplingar till mc-gänget, som hotade för att få pengar.
De tre bär då en klädsel som tydligt visade anknytningen till Bandidos, står det i åtalet.
Vid ett annat tillfälle körde en av de åtalade runt med ett avkortat dubbelpipigt hagelgevär och en pistol, i sin bil.
Den personen är nu misstänkt även för grovt vapenbrott, då det är fråga om ett livsfarligt vapen utan något legalt användningsområde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".