Anna Lindh hedras i Örebro län

Runt om i länet hedras nu minnet av utrikesminister Anna Lindh på olika sätt. I Karlskoga har alla dom politiska partierna gått ihop med Svenska Kyrkan och ordnar en gemensam minnesstund i Karlskoga kyrka på fredag eftermiddag klockan fem.
Annars är det socialdemokraterna som själva står bakom dom flesta minnesarrangemangen På fredag kväll hålls möten i Lindesberg och Kopparberg. På lördag blir det möten på fler platser, i Askersund, Degerfors, Hallsberg och Laxå. I Örebro kommer den socialdemokratiska partilokalen att vara öppen några timmar mitt på dagen. Klockan tolv kommer kommunalrådet Eva Marcusdotter att framföra några minnesord där. Också idrottsrörelsen har bestämt sig för att hedra Anna Lindhs minne i helgen. Till exempel kommer alla fotbollsmatcher i dom högsta serierna att inledas med en tyst minut och spelarna kommer att bära sorgeband. Det gäller till exempel det allsvenska mötet på söndag på Eyravallen i Örebro mellan ÖSK och AIK. Och vid VM-finalen i Speedway för juniorer som körs i Sannahed på lördag kommer alla förare att ha svart sorgbindel och tävlingen inleds med en tyst minut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".