Gustavsvikbadet i Örebro kan komma att säljas. Foto: K-G Ekblom

Inget lugnande politikerbesked

Politikerna ger inget lugnande besked till Örebro simallians angående en eventuell försäljning av Gustavsviksbadet i Örebro. Klubben är orolig för att deras verksamhet drabbas om Gustavsviksbadet säljs ut till ett privat bolag.

En ny ägare kan nämligen komma att expandera upplevelsebadet på beskostnad av 50-metersbassängen.
Lars Johansson (C) ordförande för fritids- och turistnämnden i Örebro ger inte simklubben något lugnande besked.
Istället delar han klubbens oro.

SR Örebro har tidigare rapporterat att Örebro Simallians vill ha skriftliga besked på att deras verksamhet inte är hotad om en ny, privat ägare tar över Gustavsviksbadet.
Men politiker Lars Johansson har svårt att se att Örebro kommun som säljare, kan ställa sådana krav vid en försäljning av Gustavsviksbadet som ÖSA önskar. Han menar att de ändå ska försöka få med en sådan formulering i ett eventuellt köpeavtal.

Örebros enda 50-meters bassäng kan alltså komma att försvinna och då funderar nämndens ordförande Lars Johansson på om inte simmarna ska leta sig till andra bassänger i andra kommuner, Kumla eller Karlskoga, till exempel.
Men han ser helst att Örebro självt ska se till att det finns kvar en 50-metersbassäng i kommunen. 

En försäljning av Gustavsviksbadet kan vara på gång, då representanter för Örebro kommun och ett privat företag kan komma att träffas snart för att diskutera förutsättningarna för en affär.

K-G Ekblom
karl-gunnar.ekblom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".