Open Art

Morötter oroar polisen i Örebro

I samband med konstutställningen Open Art som just nu hålls utomhus i Örebro så kommer ett konstverk av ihoptejpade morötter att ställas ut i centrala Örebro.
Vid morötterna sitter en klocka och tanken är att det hela ska se ut som en bomb, något som fått  polisen i Örebro att reagera kraftigt. 

Torbjörn Carlsson, pressansvarig vid Örebro polisen säger att det inte är acceptabelt.

-Vi kan få larm från allmänheten eller så kan någon utnyttja situationen och aptera en skarp laddning, det vet vi inte. Det leder till att vi får spärra av stora delar av Örebro och det kan bli olägenheter och förluster för butiker mm. Torbjörn Carlsson säger att det inte är på plats med ett konstverk som anspelar på en sån här symbolik.

Det är konstnären Conny Bloms utställning det handlar om. Open Arts projektledare Lars Johnsson säger att konst ska vara provocerande och oberäknelig och att det är tydligt att det är morötter det handlar om. Han säger att syftet med utställningen är att ge Örebro en kreativ explosion och han är säker på att det inte kommer att bli några larm.

-Vi har informerat SOS alarm och Stina Storm, ansvarig för handeln inom Örebro city. Konstnären kommer att finnas ute tre timmar sen storknar morötterna.

Konstnären kommer att hänga upp sina morotsbomber under ett par timmar, det handlar om ett tiotal paket, säger Open Arts projektledare Lars Johnsson.