Fick vänta flera timmar på läkarhjälp

17 åriga Jessica från Örebro fick andningssvårigheter mitt i natten. Hennes oroliga föräldrar tog henne direkt till akuten på Universitetssjukhuset i Örebro för att få vård.
Där fick Jessica och hennes föräldrar vänta i flera timmar utan att få träffa läkaren. Först på morgonen fick hon hjälp av en barnläkare på barnmottagningen. Testerna på barnmottagningen visade senare att Jessica hade skaldjursallergi som hade orsakat andningssvårigheten. Per-Jonas Samuelsson, Jessicas pappa berättar om den långa natten: - Vi var där klockan två. Då hade hon svullen hals och hade svårt att få tilräckligt med luft. Halv tre kom den första sjuksköterskan och tittade till henne: "Du har nog bara en liten förkylning", sa hon. Sjuksköterskan skulle sen hämta en läkare. Två timmar efter att familjen hade träffat första sjuksköterskan kommer en annan sjuksköterska till familjen för att fråga om vad familjen gjorde där. Och liksom första sköterskan kontaktar hon läkaren. Men Jessica får aldrig träffa denna läkare och först halv nio, alltså sex och en halv timme efter besöket träffar hon en läkare, men inte på akuten utan på barnmottagningen på universitetssjukhuset. Per-Jonas Samuelsson, Jessicas pappa: - Det var väldigt frustrerande. Det kanske bara finns en barnläkare på sjukhuset, men det skulle inte tagit nån tid om han tagit sig lite tid att titta till henne en kort stund. - Visa lite mer medmänsklighet. Jag kan förstå att dom har ett tufft jobb, men man kan väl inte nonchalera folk som man gjorde på det här viset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".