Skattehöjning i Hällefors

Socialdemokraterna i Hällefors har planer på att höja skatten i kommunen för att komma till rätta med kommunens ekonomiska problem. Höjningen blir i så fall i första hand 50 öre. Ett medlemsmöte bland socialdemokraterna i torsdags beslutade driva frågan om skattehöjning vidare i kommunen.
Övriga partier i kommunfullmäktige protesterar men socialdemokraterna har egen majoritet och kan driva igenom en skattehöjning på egen hand om partiet beslutar sig för det. Det fattas runt 5 miljoner kronor i Hällefors budget för det kommande året, Socialdemokraternas kommunalråd i Hällefors, Pentti Supponen, säger att det är en reflex från övriga partier att protestera och att han ser fram mot att få se de förslag övriga partier presenterar för att undvika skattehöjningen. Han säger också att kommunalskatten i Hällefors på 21.42 är lägre än i flera av grannkomunerna i Värmland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".