Ny man gripen för mordet på Anna Lindh

Den 35-åring som misstänkts för mordet på Anna Lindh släpptes idag på fri fot. I stället har en annan man gripits under förmiddagen. Den mannen är nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mordet.
Det betyder att bevisningen mot den nye personen bedöms av polis och åklagare som starkare än vad den var mot 35-åringen när han häktades i fredags. Den man som greps i förmiddags är enligt spaningsledningen en av de personer som har varit aktuella tidigare, och som polisen arbetat med parallellt i utredningen. Enligt spaningsledare Leif Jennekvist finns den nu anhållne mannen sedan tidigare i polisens register. Han ville vid en presskonferens klockan ett idag, inte specificera i vilket sammahang mannen är känd av polisen. På frågan om mannen liknar den man som fastnat på bevakningsbilder i NK-varuhuset vid tiden för mordet, svarade Leif Jennekvist på samma sätt som tidigare om 35-åringen: -Han är inte helt olik.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".