Degerfors

Slutar söka efter drunknade

Uppdaterad 17:25

Polisen har avslutat sökandet efter den man eller de män som saknas efter sjödramat på sjön Möckeln mellan Degerfors och Karlskoga natten till idag.

Till en början fanns uppgifter om att två män saknades, men när den ene mannen påträffades i Degerfors under dagen, förnekade han att han varit på båten.

Polisen säger att de inte har några säkra uppgifter om hur många personer som fortfarande saknas, men att sökandet efter eventuella drunknande kommer fortsätta.

– All den personal vi har att tillgå letar på land och längs sjökanterna. Vi tar också kontakt med folk som varit i kontakt med männen igår, säger Annika Haaster som är informatör på Örebropolisen.

Polisen har under dagen haft ett stort sökpådrag med hundar längs strandkanten, med båtar i sjön och med helikopter från Stockholm.

I natt fick polisen uppgifter att en drunkningsolycka kunde ha inträffat – något som berättades av en kvinna som simmat i land från en båt på sjön. Räddningtjänsten kunde finna en båt men kunde inte få bekräftat att det verkligen skett en drunkningsolycka.

– De som kommit i land har varit rätt berusade. Troligtvis har de två saknade också varit det, men detaljerna kring olyckan är oklara. Men att det varit alkohol med i bilden är helt klart, säger Annika Haaster.