Översvämningar i Degerfors kostade miljoner

De omfattande översvämningarna i Degerfors för tre år sedan kostade kommunen fem miljoner kronor. Det står klart efter att kommunen nu nått en överenskommelse med det sista försäkringsbolaget som hade anspråk på kommunen. Nästan 100 fastighetsägare drabbades av översvämningar.
Det var i slutet av juli 2000 som ett kraftigt regnoväder drog in över Degerfors. Det var så kraftigt att kommunens dagvattensystem i området Karshagen inte räckte till alls. De försäkringsbolag som fick hjälpa de drabbade fastighetsägarna krävde sedan i sin tur pengar av kommunen, som dessutom gick in och betalade självrisken för alla de drabbade. Men utöver de fem miljonerna som kommunen nu alltså kommer att betala har kommunen lagt ytterligare två miljoner på att förbättra dagvattensystemet efter översvämningen. Och det visade sig snabbt vara en lönsam investering, för i somras var det dags för ett nytt regnoväder - nästan på dagen tre år efter den första. Förbättringarna hjälpte men istället var det avloppssystemet som inte räckte till den här gången. Efter det har kommunen bestämt sig för att göra investeringar i det på en miljon kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".