Örebro Missionskola ska undervisa i islam

Människor behöver större kunskaper om islam. Det menar Teologiska högskolan i Örebro och ökar nu sin undervisning om Islam. Det görs i samarbete med London Bible College, varifrån forskare i islam ska komma till Sverige varje termin för att undervisa.
Björn Sedersjö är utbildningsansvarig för Teologiska Högskolan i Örebro och han säger att på skolan har man bristande kunskaper om islam. Det var därför samarbetet med högskolan i London inleddes: - Vi tycker att det är viktigt att människor får förståelse för olika livsåskådningar och synsätt. Vi tycker att dom som är kristna ska veta mer om andra livsåskådningar och religioner. Björn Sedersjö menar att människor i allmänhet i vårt samhälle bör känna till mer om andra religioner inte minst därför att islam nu har blivit en så viktig faktor i livet. - Man talar ofta om muslimer men vet inte vad dom står för. Man behöver inte alltid hålla med människor men man ska veta vad dom står för och inte bara ha vanföreställningar. Två forskare från London Bibel College kommer att vara i Sverige tre veckor varje termin för att undervisa i islam. På Teologiska högskolan i Örebro hoppas man att samarbetet utmynnar i ett magisterprogram för dom som vill studera islam vidare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".