Vänsterpartiet

Motverka mobbning

Vänsterpartiet i Örebro kräver att ledningen för skolorna i Örebro blir bättre på att följa upp elever som av olika anledningar inte klarar dom mål som krävs för att få godkända resultat i skolarbetet.

Bakom kraven ligger fler uppmärksammade fall om mobbning som lett till att elever struntat i att gå i skolan. Det är flera uppmärksammade fall i media som fått vänsterns Mussie Ephrem att reagera. Fall med elever som under flera år utsatts för mobbning och som på grund av det hållt sig hemma från skolan. Men kravet på åtgärdsplan och bättre uppföljning kan lika gärna handla om elever som av andra skäl tröttnat på skolan och där föräldrar fått dålig information om hur eleven ligger till i skolarbetet. De brister som finns måste följas upp och då är ett åtgärdsprogram för med stödårgärder kring eleven en väg att gå, anser Mussie Ephrem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista