Sydnärke

Praktikplatser svar på arbetslöshet

Arbetsförmedlingen i Sydnärkes kommuner har startat en kampanj för att företagen i området ska ta emot arbetslösa ungdomar som praktikanter. Det senaste året har arbetslösheten bland ungdomar ökat markant i Örebro län och i vissa kommuner som Laxå har det fördubblats. 

Arbetsförmedlingen har därför gått ut med information om praktikplatser till 1 000 små och stora företag i sydnärke men det är främst små företag som man hoppas på.
- Nappar en tionde av företagen då är det ett bra resultat, säger Lars Göran Jonsson, chef för arbetsförmedlingen i Sydnärkes kommuner.
Arbetsförmedlingens uppmaning att erbjuda praktik gäller vuxna arbetslösa också och praktikperioden är mellan tre och sex månader.
Örebro läns landsting har också fått uppmaningen att erbjuda praktik till arbetslösa och diskussioner med sydnärkes kommuner som arbetsgivare pågår.

Reporter
Karwan Tahir
karwan.tahir@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".