STCC

Thed Björk påkörd på Knutstorp

Örebroaren Richard Göransson segrade före Karlskogas Thed Björk, Jan ”Flash” Nilsson och Tommy Rustad i det första av lördagens båda race på Ring Knutstorp. I det andra heatet blev Thed Björk som hade möjlighet att skaffa sig en nästan ointaglig ledning i den sammanlagda STCC-tabellen påkörd bakifrån av Robert Dahlgren.

Ärendet är under utredning hos tävlingsledningen och Thed Björks team har även lämnat en protest. Mästerskapet lever nu i allra högsta grad, Björk har sju poängs försprång ner till Rustad inför finalen på Mantorp Park 26 september. Richard Göransson ligger på en sammanlagd 4:e plats i mästerskapen.

Efter STCC-tävlingen beslutade tävlingsledningen att Robert Dahlgren 10 poängs avdrag efter att han kört in i Thed Björk från Karlskoga. Och Tommy Rustad blir av med sina poäng efter en startincident, beslutade tävlingsledningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".