Rekordbeslag av narkotika - nio gripna

En liga som handlat med stora mängder narkotika i framför allt Närke och Värmland har avslöjats av polisen i Örebro län. Sex män och tre kvinnor som greps i söndags på olika platser i Sverige begärdes i dag häktade. Alla misstänkta förnekar brott.
Sammanlagt har omkring 15 kilo amfetamin tagits i beslag. Bland annat hittades cirka tio kilo vid ett enda tillslag. Den beslagtagna narkotikan är värd flera miljoner i missbrukarledet. Polisen i Örebro län har spanat på ligan sedan i maj. Vid en större aktion i söndags tillsammans med bland andra rikskriminalen greps de nio på olika platser i landet. - Vi tror att vi fått tag i alla inblandade i den här härvan. Huvudperson är en 51-årig man, säger polisens presstalesman Göran Gunnarsson. De nio som är mellan 22 och 51 år gamla begärdes i dag häktade. Flera av de gripna är själva missbrukare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista