Polisen kritiserar ÖSK

Polisen i Örebro är bekymrad över säkerheten på Behrn Arena. Flera bengaliska eldar brann på läktaren när ÖSK och Malmö möttes på söndagen i fotbollsallsvenskan.

Magnus Fridlund, insatschef för polisen, vill se förbättringar i säkerhetsarbetet från ÖSK:s sida.

Efter matchen kunde supportrarna för de båda lagen lätt blandas med varandra, och när en Malmö-banderoll stals från läktaren av några ÖSK-fans höll det på att sluta illa.

- I det här fallet var det olyckligt att man kunde gå från hemmasupportrarnas läktare och ta sig in till bortalagets supportrar. Det fanns ingen kontroll vid den läktarsektionen, vilket vi ser som en brist naturligtvis, säger Magnus Fridlund som var insatschef för polisen.

Den stulna banderollen fick till följd att Malmösupportrar tog sig ut från sitt område och sprang runt arenan in på hemmalagets sida.

Blev det ett stort slagsmål?

- Det blev ett antal rusningar där man försökte få tag i varandra, utan att lyckas.

Hur kommer det sig att de kunde ta in bengaliska eldar på området?

- Det är arrangören som har tillträdeskontrollen. Just i det här fallet var det så pass många eldar så att brandlarmet utlöstes och det måste kommas åt på något sätt.

Vad kommer du att kräva som insatsledare? Vad behöver arrangörerna förbättra?

- Dels är det visitationen men också hur man rör sig mellan olika läktare. Så att det inte blir rusningar och tredje part blir drabbad. Det tjänar ingen på, säger insatsledaren Magnus Fridlund.

Jens Tisbo
jens.tisbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".