Spelare, publik och tränare drabbas när vatten läcker in från taket. Foto: Carina Galanou SR

Kritik mot sliten ishall

Örebro Hockey är tillsammans med chefen för Fritid och Turism i Örebro kommun kritiska till ishallens fatighetsägare, Örebroporten. Orsaken till kritiken är att vatten läcker in från taket.

- Det är helt oacceptabelt, säger Davor Dundic, ordförande i Örebro Hockey.

- Att det läcker in vatten är något vi måste åtgärda så fort som möjligt, säger Lillian Eriksson, chef för fritid och turism i Örebro kommun.

Det är hyresgäster till kommunala Örebroporten som äger ishallen. Fritid och turism hyr i sin tur ut hallen till bland andra Örebro Hockey. Nu riktar alltså samtliga kritik mot fastighetsägaren för den undermåliga ishallen i Örebro, där det vattnet läcker in.

Örebroportens VD Per Cardesjö vill inte kommentera vad de ska göra åt det här, men både han och fastighetsansvarig Rolf Karlsson säger man får ju ta hänsyn till att det var så dåligt väder vid Örebro Hockeys senaste hemmamatch, det regnade ju ute. Trots att det är en inomhushall.

I dag, onsdag, uppmanas Örebro Hockey av sin sportchef Mikael Falander att sluta betala hyra för hallen tills den blir bättre, men det har man inte tagit beslut om ännu säger ordförande Davor Dundic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".