Medhi Ghezali har släppts fri

De svenskar, däribland örebroaren Medhi Ghezali, som suttit gripna i Pakistan har släppts fria. Det uppger Utrikesdepartementet. Svenskarna sitter redan på ett flygplan på väg till Sverige och eftersom de är släppta utgår UD från att alla brottsmisstankar mot dom är avskrivna, säger Kent Öberg på UD:s pressjour till Ekot.

Medhi Ghezalis pappa, örebroaren Mehdi Ghezali, säger till Sveriges Radio Örebro att han inte visste att sonen släppts men vill inte kommentera mer än så.

Svenskarna sitter redan på ett flygplan på väg till Sverige och eftersom de är släppta utgår UD från att alla brottsmisstankar mot dem är avskrivna.

Medhi Ghezalis juridiska ombud Anton Strand säger till TT att han inte kan uttala sig om var och när han kommer att landa.

Cecilia Julin, chef för UD:s pressenhet, säger till TT att Pakistans inrikesminister tidigare lämnat besked om att kvinnan och barnet som suttit gripna skulle släppas.
På UD säger man att frigivandet av svenskarna beror på att det inte funnits några bevis mot dem. – Vi tolkar det som att pakistanierna har kommit fram till att det inte fanns tillräckligt för att ställa dem inför rätta. Och då har de släppt dem fria, säger Cecilia Julin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".