Färre ska ta hand om Örebros gamla nästa år. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Nerdragningar drabbar gamla

Det blir färre händer i Örebro kommuns äldreomsorg nästa år. Genom pensioneringar och färre vikarier kommer det bli färre som tar hand om de gamla både inom hemtjänsten och på äldreboendena.

Det berättade det centerpartistiska kommunalrådet Rasmus Persson när den politiska ledningen för Örebro på måndagen presenterade sitt budgetförslag

Det blir också nerdragningar inom skolområdet, men det kristdemokratiska kommunalrådet Lennart Bondeson tror inte det kommer märkas så mycket.

Efter många dramatiska prognoser under de senaste månaderna räknar kommunen nu med att det så att säga bara är 100 miljoner som kostnaderna måste minskas med nästa år. Samtidigt räknar kommunen nu med att vinsten för i år blir 150 miljoner.

Men eftersom vinsten framför allt kommer från sålda tomträtter vill politikerna inte använda dem för att minska nerdragningarna.

I budgetförslaget för nästa år finns också satsnignar, bland annat vill den politiska ledningen fullfölja satsningen på att fräscha upp stadens torg. Det betyder att Järntorget rustas för närmare 15 miljoner.

Mer nyheter om budgetförslaget:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".