Layla Naseh, årets företagare när hon gästade SR Örebro tidigare i år. Foto: Anna Björndahl SR
Länet

Årets företagare finns i Örebro

Örebroaren Layla Naseh har idag utsetts till årets nybyggar-företagare. Ett pris som delades ut av kungen till en företagare med utländsk bakgrund, som på kort tid och med små medel startat eget företag.  

I motiveringen står det att Layla Naseh efter bara två månader i Sverige valde att starta eget städföretag. Idag, två år senare, har hon åtta anställda och omsätter ca 2 miljoner kronor.
Själv säger Layla Naseh att hon är oerhört glad och stolt över att få priset. Skulle hon själv ge råd till andra invandrare som funderar på att starta eget så gäller det att lära sig språket.
-Klarar man språket så kommer jobben, säger Layla Naseh.

Priset Årets Nybyggare 2009 delas ut av Stiftelsen IFS och sponsras av Investor, SEB och ALMI företagspartner.  Årets Nybyggarpris går till en person med utländsk bakgrund som bor i Sverige och som under kort tid och med små resurser har startat eget företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".