Vinterfagert i Storstenshöjden Foto: SR Örebro
Storstenshöjden

Risk för backar utan snö

I nästa vecka ska Länsstyrelsen lämna besked om det är möjligt att ta vatten ur norra Ånnabodasjön för att göra konstsnö till längdspår och backar i Kilsbergen. Men oavsett vad Länstyrelsen beslutar så kommer Storstenshöjden ändå bara vara öppen på norra sidan.

Olle Bursell, projektledare för Kilsbergen säger att det givetvis är olyckligt att vattenmängderna inte kommer att räcka till både skidspåret och slalombackarna. -Det är givetvis inte samma sak som att ha hela anläggningen öppen men ändå en chans att kunna åka utför.

Det var i vintras som Storstenshöjden och snötillverkningen för skidspåret runt Ånnabodasjön  kraftigt överskred den mängd vatten man fick ta ur Ånnabodasjön.

Olle Bursell menar att vintersäsongen kommer att bli ett mellanår för Storstenshöjden. För även om Länsstyrelsen beslutar att det är okej att ta vatten ur Norra Ånnabodasjön så kommer den snön att gå till längdskidspåren och inte den alpina skidåkningen.

Nytt för i år är ett Infocenter för den som besöker Ånnaboda. Infocentret invigs på onsdag i nästa vecka och ska ha en mängd information om aktiviteter i området. Men på grund av brist på pengar så förblir infocentret obemannat ett tag framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".