Affischer upptejpade i Örebro. Foto: Jens Tisbo/SR Örebro
Örebro

Hett hockeymöte

Ikväll är det hockey med derbykaraktär. Örebro tar emot Västerås i hockeyallsvenskan. Senast lagen spelade i samma serie var säsongen 2003/2004 och möten mellan dom två städernas lag har av tradition alltid varit heta.

 Det finns en viss osäkerhet om kvällens hockeymatch mellan Örebro och Västerås ska betecknas som en högriskmatch eller ej.

Supporterpolis Bosse Österberg i Örebro säger att möten mellan Örebro och Västerås av tradition alltid varit heta och av derbykaraktär men eftersom lagen inte spelat i samma serie på länge så är det svårt att veta om kvällens match väcker känslor.

Runt om i Örebro sitter affischer och banderoller uppsatta om att komma till Vinterstadion i Örebro och se "gurkorna från Västerås krossas".

Enligt Bosse Österberg vid polisen kommer ca 250 supportrar med buss från Västerås.
Det är vanlig helg och polisens resurser är ju som alltid förstärkta, säger Bosse Österberg och menar att polisen får börja sitt helgarbete med att bevaka hockey-matchen ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".