örebro län

Bussar tar dig till kulturen

Nästa sommar kommer länstrafikens bussar att ta dig till kulturen i Örebro län. Kulturbussarna är ett samarbete mellan Länstrafiken, Regionförbundet och kulturen i Örebro län. Tanken är att man lätt ska kunna ta bussen till olika kulturevenemang, och lämna bilen hemma. Projektet är på planeringsstadiet och det är ännu oklart hur mycket det kommer att kosta.

Jan Brandberg, marknadschef vid länstrafiken Mälardalen, vet heller inte hur busslinjerna kommer att se ut nästa sommar. Däremot menar han att det främst handlar om en samverkan mellan de linjer som redan finns.

- Göra kulturen tillgänglig för många som inte har bil, och att göra så att folk istället för att åka bil använder sig av den befintliga kollektivtrafiken som ändå finns på plats, säger Jan Brandberg.

Opera på skäret i Kopparberg hade minskande publiksiffror i somras, och Sten Niclasson, konstnärlig ledare på Opera på skäret, tycker att kulturbussarna är en utmärkt idé.

- Jag tror att det finns en ganska stor grupp människor som skulle behöva bussarna för att ta sig ut.

Reporter
Veronique Slottberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".