örebro

Öknaskolan kan bli föreningshus

Öknaskolan i Vivalla i Örebro, som läggs ner till sommaren, kan förvandlas till ett föreningshus. Det säger kristdemokraten Behcet Barsom, som är ordförande för Kultur- och medborgarnämnden.

Just nu pågår arbetet med att fråga alla föreningar i Vivalla vad de har för behov och önskemål. Tanken är att föreningarna själva ska få vara med och bestämma om verksamheten.

-I de sammanhang jag har varit med, så har man alltid ropat på lokaler, det är en bristvara i Vivallaområdet, säger Behcet Barsom.

Även ungdomshus har man ropat efter, någonstans för ungdomar att vara på.

-Vi har också hört att det blir en massa ungdomssamlingar runt centrum, och det kan skapa otrygghet för de som går förbi. Det här kanske kan hjälpa oss att lösa även det problemet, säger Behcet Barsom.

Tanken är att det är dom mellan 30 och 40 föreningarna i Vivalla som själva ska tycka till kring Öknaskolan och vad den kan användas till när den blir tom till sommaren. Just nu frågas föreningarna ut och i mitten på november hoppas Kultur- och medborgarnämndens ordförande Behcet Barsom att det finns ett underlag färdigt. Och kanske blir det då ett föreningshus med ungdomsverksamhet.

-Det skulle kunna vara så att man har någon som sköter administrationen där och att föreningar kommer och bokar styrelserummet eller konferensrummet, samtidigt som det finns ytor där man kan ha en daglig verksamhet i, säger Behcet Barsom men konstaterar samtidigt att det är för tidigt att säga.

Det är också meningen att föreningarna själva ska få säga hur de vill ha det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".