Örebro

Kritik mot skolbesparingar

Lärarnas riksförbund, i Örebro är mycket kritiska till de besparingar som Örebro kommun vill göra i skolan. Runt 60 miljoner kronor vill kommunen spara på skolan under nästa år. Förbundets ordförande i Örebro Pär Boström är orolig för vad som kommer hända med skolan.

Lärarnas riksförbund stödjer inte Örebro kommuns budgetförslag då de anser att det är för mycket besparingar som ska göras i skolan. Kommunen behöver spara in 60 miljoner på skolan bland annat på att avgiftsbelägga den pedagogiska lunchen och reducera i studie och yrkesvägledning. Pär Boström tycker inte att besparingar rimmar med kravet på ökad måluppfyllelse.

Kristdemokrat Lennart Bondesson ordförande för Barn och utbildningsnämnden i Örebro försvarar budgetförslaget. Han säger att de haft ett tufft arbete med krav på 80 miljoner i besparingar till nästa år men kravet har minskat till 60 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".