Rånvåg på söndagen i Örebro

Ett äldre par och en kvinna överfölls på söndagen av en man med ett tillhygge i Örebro. Senare utsattes en mindre butik för ett rånförsök. Alla drabbade har lämnat liknande signalement på gärningsmannen.

Vid 17-tiden på söndagen överfölls ett par av en man beväpnad med något slags tillhygge på Skäpplandsgatan i Örebro. Mannen hotade paret och sprang sedan från platsen.

Två timmar senare blev en kvinna hotad av en man på Åbackegatan. Även denna gång hade mannen något slags tillhygge och sprang från platsen.

I båda fallen har de drabbade beskrivit gärningsmannen som att han hade mustasch, mörka byxor och en mörk jacka. Ingen blev skadad, men polisen rubricerar brotten som försök till personrån.

– Vi vet inte om det är samma gärningsman, men vi jobbar på den linjen. Platserna ligger inte speciellt långt ifrån varandra, och det finns inget hinder för att han kunnat röra sig mellan dem, säger Peter Persson på Örebropolisens länskommunikationscentral.

Senare, vid halv nio, utsattes en butik på Lövstagatan för ett rånförsök. En ensam man med något i handen kom in i butiken och viftade med föremålet. Mannen avbröt dock och försvann från platsen.

Tack vare att butiken kunde ge ett bra signalement så kunde en misstänkt gärningsman gripas senare under kvällen.

Den misstänkte, en 21-årig man, anhölls sedan av åklagare och under dagen kommer mannen att förhöras för att se om han har koppling till alla de tre rånförsöken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".