Örebro hockey har avancerat och att de fortfarande får mindre pengar än Örebro Bandy är Roger Andersson inte nöjd med. Foto: Carina Galanou/SR Örebro.
Örebro

Kräver ny fördelning av sponsring

En miljon kronor får örebro kommun varje år av Behrn fastigheter. Det för namnrättigheterna till vinterarenorna vid eyraområdet i Örebro. Pengarna fördelas huvudsakligen mellan ÖSK Bandy och Örebro Hockey. Roger Andersson, socialdemokraterna i Örebro, är inte nöjd med fördelningen.

ÖSK bandy får 60 procent av pengarna och Örebro Hockey 20 procent. Resten delas av SK Winner och de två konståkningsklubbarna Örebro konståkningsklubb och KK Lutz.

- När det här skrevs för lite drygt ett år sedan låg Örebro Hockey i division ett och ingen trodde på att det skulle bli allsvenskan, säger Roger Andersson.

Nu har Örebro Hockey gått upp till allsvenskan medan Örebro Bandy har tappat och åkt ner till division ett. Eftersom att kontraktet är bundet under fem år tycker Roger Andersson att det är orättvist att hockeyn fortfarande kommer få mindre pengar än bandyn.

- Det här är ju ett marknadsföringsstöd och det ska ju vara ett stöd som stimulerar de olika föreningarna att kunna avancera, det handlar om att sälja Örebro, säger Roger Andersson.

Staffan Werme, kommunstyrelsens ordförande säger att det var två huvudsakliga delar som fanns med vid fördelningsbeslutet.

- Det ena var vart man låg i seriesystemet och det andra var faktiskt att det var bandyn som initierade kontakten med Behrn, säger Staffan Werme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".