Örebro

Tog taxi från brottsplatsen

En man i 23-års åldern greps och anhölls i natt misstänkt för rånet mot en matbutik i Örebro igår eftermiddag. Gripandet skedde efter att den misstänkte efter ytterligare ett rån igår kväll använt sig taxi för att ta sig från brottsplatsen.

Det var på torsdageftemiddagen som matbutiken Thaalers livs på Järnvägsgatan i Örebro rånades. Butiksinnehavaren blev hotad med en kofot och rånaren kom då över en mindre summa pengar. Polisen misstänker att samma rånare också låg bakom ett personrån vid elvatiden igår kväll vid Krämartorget i Örebro.

Polisen fick i samband med båda rånen information om att rånaren använt sig av taxi för att fly från rånen. Och det var just efter en taxiresa  efter personrånet på Krämartorget som polisen kunde gripa den nu misstänkta 23-åringen. I samband med att 23-åringen greps fann polisen den kofot som använts i både butiksrånet och personrånet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista