Vivalla

Stenkastning förvånar inte

Det var tråkigt det som hände i Vivalla igår kväll, när ungdomar attackerade en polisbil med stenkastning. Det tycker dom flesta vi pratat med i Vivalla idag. Men samtidigt är det många som inte är särskilt förvånade.

- Vad ska man säga. Det finns ungdomar som inte går i skolan och som är trött på livet, säger en kvinna.

En flicka berättar att fönsterrutor krossades nu i halloweenhelgen. Några killar är också inne på halloweenspåret och tror att det var ett bus.

Killarna jag pratar med i Vivalla tycker att det var fel att attackera en polisbil med stenkastning, och dom försöker hitta en lösning för att få stopp på ett sånt beteende. Kanske böter skulle fungera, och ett samtal med föräldrarna.

Killarna säger att många i Vivalla hatar polisen och tror att polisen skulle vinna på att bli snällare och på så sätt få mer respekt från ungdomarna. Polisens informationschef Torbjörn Carlson tycker att polisen jobbar bra redan nu när det gäller bemötandet och han säger att det är viktigt att man kan prata med varandra.

Reporter anna.björndahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista