Svininfluensan

Här ska influensan bekämpas

Ett massivt arbete pågår just nu ute på Örebromässan på Aspholmen där den allmänna vaccinering ska ske. Där har man kapacitet att ta emot 4000 till 5000 tusen personer per dag.

Nästan alla 25 uppställda vaccinationsbåsen är färdiga att sättas i drift - Inger Nordin Olsson är samordnande distriktsläkare i Örebro.

- Med det tryck som blir i en stad som Örebro så måste vi kunna stå med en god service och ett bra tempo, säger Inger Nordin Olsson.

I den stora mässlokalen har förberedelserna pågått sedan en tid tillbaka och det är mycket som ska klaffa.

På dagens pressträff förklarades orsakern till varför Örebromässan blev den aktuella vaccineringsplatsen. Och det är är många, en är att det finns många parkeringsplatser, och att man skiljer friska från sjuka och att den är stor nog att svälja 4000 till 5000 tusen personer per dag.

Stora ansträngningar har gjorts för att ta hand om de som kommer, det kommer till och med finnas ett café i anslutning till köerna.

Andreas Morén
andreas.moren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista