Mikaelskolan i Örebro

Undermåliga slöjdsalar kritiseras

Slöjdsalarna på Mikaelskolan i Örebro har under flera år fått kritik från både personal och elever. Det handlar om dålig ventilation och en värmeanläggning som inte håller måttet. Nu har huvudskyddsombudet på skolan lämnat in en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Eleven Per Olofsson säger att han får ont i huvudet av den dåliga luften i slöjdsalarna.

Men det är inte bara ventilationen det är fel på i slöjdsalarna på Mikaelsskolan. Det säger Agneta Thente som är slöjdlärare på skolan. Hon har vid flera tillfällen varit tvungen att ställa in lektioner på grund av den ohälsosamma miljön.

Problemen har påtalats vid ett flertal tillfällen utan att någonting har hänt. Det har kommit löften om att det ska bli åtgärder men enligt Agneta Thente har kommunen också hänvisat till att det inte finns några pengar. I och med att problemen nu anmälts till Arbetsmiljöverket av huvudskyddsombudet på skolan hoppas nu både elever och lärare att den nya ventilationsanläggningen snart ska installeras.

Mitt i slöjdsalen har kommunen satt upp ett tillfälligt värmeelement. Om det kommer en köldknäpp kommer läraren Agneta Thente bli tvingad att ställa in lektionerna.

Örebro kommuns fastighetschef Mats Brantsberg skriver i ett mejl till Sveriges Radio Örebro att nödvändiga åtgärder kommer att genomföras så snart som möjligt och i samråd om lämplig tidpunkt med skolan.


Reporter Erik Persson
erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista