Ungdomar idag har en liberal syn på vad och hur man exponerar sig på olika intenetsajter. Foto: Scanpix
länet

Har haft sex på offentliga toaletter

De tre män som sitter häktade misstänkta för våldtäkt mot barn och köp av sexuell handling av barn har kommit i kontakt med flickorna via modern teknik. Flickorna är i dag 13 och 16 år, men den yngsta var bara tolv år när det började.

Männen och flickorna har sedan träffats på bland annat offentliga toaletter, i bilar, utomhus och i något fall i en lägenhet och det ska ha skett i Karlskoga och i Örebro.

De nu häktade männen är mellan 35 och 50 år och boende i länet. En fjärde misstänkt är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för samma brott. Enligt polisen kan även ytterligare gripanden komma att ske

Sveriges Radio Örebro pratade med några ungdomar i Örebro om hur man beter sig på internet och åsikterna var många. De tycker inte att det är rätt att lägga ut bilder eller att sälja sex, men säger samtidigt att det är vanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".