Polisen bekräftar

Fler misstänkta i sexhärvan

Nu bekräftar även polisen att det är så kallade teledejting-sajter som är den plattform där män i Örebro träffat unga flickor som de sedan har köpt sex av. En femte man har dessutom identifierats som misstänkt i härvan.

Det är efter Sveriges Radio Örebros avslöjande på fredagsmorgonen, där flera källor berättade att det var via teledejting som männen och flickorna träffats, som polisen nu väljer att gå ut med dessa uppgifter kring sexhärvan.

Polisen bekräftar även att det finns filmer i utredningen, som filmats av de inblandade och där de sexuella aktiviteterna finns med.

De tre män från Örebro som sitter häktade misstänkta för bland annat barnvåldtäkt erkänner att de träffat tjejerna via teledejting och att de köpt sex av dem. Däremot nekar de till brott eftersom de trodde att flickorna var 18 år. I själva verket är flickorna 13 och 16 år. Den yngsta var tolv när sexköpen började.

En fjärde man är anhållen i sin frånvaro och nu har polisen även identifierat en femte man. Det är en 55-åring i Dalarna, som redan sitter häktad misstänkt för andra brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".