Sexhärvan Örebro

55-åring misstänkt för fler sexbrott

Den man från Dalarna som är en av de misstänkta i sexhärvan mot tonårstjejer i Örebro, är misstänkt för flera liknande brott i Dalarna. Där är han misstänkt för våldtäkt mot barn i flera fall under flera års tid och är dessutom misstänkt till köp av sexuella tjänster av barn.

Sexhärvan som uppdagats handlar om två unga flickor i Örebro som utsatts för upprepade sexualbrott av de inblandade männen. Männen ska ha betalat flickorna för sexuella tjänster, tjänster som dessutom filmats när de utförts.

De ska, som vi berättade förra veckan ha fått kontakt med varandra via en så kallad teledejtinglinje, nåt som kan påminna om gamla tiders heta linjen.

Det har nu visat sig att den man som senast delgavs misstanke, en 55-årig man från Dalarna, misstänks ha gjort sig skyldig till exakt samma brott i flera kommuner i Dalarna. Han är misstänkt för våldtäkt mot barn i flera fall under flera års tid och dessutom försök till våldtäkt av barn och köp av sexuella tjänster av barn. Allt ska ha pågått från 2005 och framåt.

Det är samma misstankat som riktas mot de tre männen från Örebro län som sitter häktade.

Trots att brottet anmäldes för drygt ett år sedan var det inte förän för knappt två veckor sedan som några gripanden gjordes.

En femte man, också från Örebro län, som varit anhållen i sin frånvaro i snart två veckor, kan komma att begäras häktad i sin frånvaro. Det berättar åklagaren i målet Pia Åsberg.

Om någon häktas i sin frånvaro blir det lättare att t ex få personen utlämnad från ett annat land.

Enligt Pia Åsberg är utöver de fem nu misstänkta ytterligare två män brottsmisstänkta, men där är inget gripande planerat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".