Örebro

Har varit utan tv i en månad

En hyresfastighet i Örebro har varit utan TV i snart en månad. Hyresgästerna har felanmält till Telia, som är leverantör, men inte fått någon hjälp. Något hushåll har även problem med bredband och telefon, dit deras trygghetslarm är kopplat.

-Det är ju oroligt när maken är hemma ensam, säger hyresgästen.

Det finns 32 lägenheter i huset och ungefär hälften av dem har nu haft problem i närmare en månads tid. Telia har sagt att de inte hittar något fel.

Hyresgästerna har även ringt fastighetsägaren, trots att det inte är de som levererar tjänsten, men fastighetsägaren har ändå försök göra vad de kan. Det berättar Katrin Hermansson, en av ägarna.
Men även de har stött på patrull. Telia säger att de arbetar med problemet, men inget händer och problemet kvarstår, enligt Katrin Hermasson.

Hans G Larsson är informationsansvarig på Telia. När han blir uppringd av Sveriges Radio Örebro ber han att få kontrollera det hela och sedan få återkomma. När han har kontrollerat är han kritisk mot hur Telia hanterat felen.

- Det är ingen bra situation, det finns inget försvar för att det ska ta så lång tid, säger Hans G Larsson, som nu lovar att Telia ska ta hand om problemet i Örebri direkt.

Reporter
Carina Galanou
carina.galanou@sr.se
0708-27 83 31