Snart blir det svårare att fuska

Många fuskar med kassarapporteringen vid försäljning, och stoppar pengar direkt i fickan. Det har skatteverket avslöjat. För att råda bot på det så kommer nya regler vid årsskiftet. Enligt Svante Egerlid på Skatteverket i Örebro så ska skatteregisterlagen göra det svårare att fuska.

– Den läser av alla registreringar som görs på kassaapparaten, och vi tror att det ska göra det svårare för oseriösa företag att manipulera sina kassaregister, säger Svante Egerlid.

Lise-Lotte Alm är ordförande för Svensk Handel i Örebro. Hon tror att det är en bra lag och att vi kan få bukt med de som är oseriösa. Men hon säger att småföretagare skulle önska att flera kunde vara anslutna till samma kassaregister. Det blir dyrt för en småföretagare att själv ha ett sådant här kassaregister, säger hon.

Svante Egerlid, informationschef på Skatteverket i Örebro, tror att den nya lagen kommer leda till att det blir en mer rättvis konkurrens i längden mellan företagen, och att många då kommer tycka att det var ganska så bra ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista