Tre häktade i dopningshärvan

Tre örebroare häktades på fredagen i samband med dopningsrazzian tidigare i veckan. Dessutom pågick häktningsförhandlingar för ytterligare tre personer under eftermiddagen. Av de tio som greps i Örebro vid razzian har fyra släppts på fri fot, berättar Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

– Det blir väl totalt sex stycken häktade, om vi får alla häktade, säger Torbjörn Carlson.

Han berättar att åklagaren gjorde bedömningen att de inte skulle kunna skada utredningen, därför kunde fyra personer släppas.

De frisläppta personerna har fortfarande misstankar riktade mot sig. Och för de som är häktade så är misstankarna många.

Fler av de misstänkta personerna är sedan tidigare okända för polisen, alltså ostraffade. Torbjörn Carlson menar att det har fått polisen att fundera över hur stor utbredning dopning har och vilka det är som använder det.

Polisen sammanställer hur mycket dopningspreparat man har konfiskerat. Och torbjörn Carlson tror att arbetet kommer att fortsätta över helgen. 

Efter att polisen har analyserat preparaten ska de förstöras.

Men varför just så många det var som greps i Örebro det kan Torbjörn Carlson inte svara på. Han tror att det finns ett stort mörkertal i de som använder dopning. Det gör det inte lättare för polisen.