Lägenheter rivs i Degerfors

Nu har rivningen av flera tomma lägenheter i Degerfors inletts. Kommunfullmäktige har beslutat att riva 83 av kommunala Degerforsbyggens lägenheter.

Nu har alltså rivningarna startat, och det är fyra stycken treplanshus där två våningar ska rivas. De ska bli enplanshus. Rivningarna görs på gund av att ett stort antal lägenheter står tomma.

Men många av lägenheterna som rivs bodde det folk i. Det handlar om ungefär 12 familjer. De är nu omplacerade i provisoriska boenden tills de kan få en ny lägenhet, då med rernoverat kök och badrum.

När kommunfullmäktige i Degerfors tidigare i år beslutade om att riva 83 lägenheter så pratade man även om att det skulle bli seniorboende i några av de tomma lokalerna. Men det beslutet är inte taget ännu, utan väntas inom kort.

Kjell Hultgren, som är vd på kommunala Degerforsbyggen, hoppas att de här rivningarna kommer att innebära en förbättrad ekonomisk situation. Men det kommer ändå att finnas tillräckligt med lägenheter i framtiden om efterfrågan finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista