Peter Andersson i Örebro slalomförening är besviken på Örebro kommun. Foto: Gabriel Stenström/SR

Slalomklubb lämnar Storstenshöjden

Örebro slalomförening kommer inte träna i Storstenshöjden i vinter. Föreningen tycker att det skulle kosta för mycket pengar att vara i den kommunala anläggningen.

- Framför allt är det att vi tycker det är för hög prislapp i förhållande till den backe och den tid vi får, säger Peter Andersson som är träningsansvarig för slalomklubben.

Bakgrunden till konflikten är att Storstenshöjden i år bara kommer kunna ha en av sina backar öppna, eftersom kommunen inte har tillstånd att göra konstsnö till hela anläggningen i vinter. Peter Andersson tycker att det avtalsförslag som klubben fått från det företag som driver anläggningen inte är tillräckligt mycket billigare med tanke på hur träningsmöjligheterna har försämrats för klubbens ungefär 100 åkare.

Slalomklubben har nu istället långt gångna planer på att åka på Kvarntorpshögen och i Arboga istället.

- Vi har fått färdiga förslag från båda de klubbarna. Problemet är att Kumla inte har samma klimat och snökanonskapacitet som Storstenshöjden, och att tillväxten inte blir bra. Har vi ingen backe på nära håll är det svårt att få nya medlemmar, säger Peter Andersson.

Örebro kommun ger i vinter tre miljoner till det företag som driver Storstenshöjden. Men att medla mellan företaget och slalomklubben för att få dem att åka där vill inte kommunen göra. Det tycker Peter Andersson är dåligt, och nu har han gett upp hoppet om Storstenshöjden:

- Jag trodde på en lösning in i det sista, men nu ser det väldigt mörkt ut. Det ser ut som det blir Kumla och Arboga, säger Peter Andersson.

Johan Larsson som är VD:n för det företag som driver Storstenshöjden säger att han tycker Slalomföreningens beslut är tråkigt men att han inte har ekonomiska förutsättningar att erbjuda klubben några andra villkor.

Karwan Tahir
karwan.tahir@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista